Čas čítania:4 Minúta, 34 Druhý

Thermana Laško sa považuje za jedno z najprepracovanejších wellness a kúpeľných centier v Slovinsku. Thermana poskytuje najvyššiu kvalitu, podporuje zdravý životný štýl a ponúka jedinečnú kultúru pre ľudí, ktorí majú problémy s pohybom alebo pre ľudí, ktorí chcú týmto problémom v budúcnosti predchádzať. 

V Lasku sa nachádzajú kúpele Thermana, reštaurácie a hotely. Toto malebné mestečko má jedinečnú polohu a je ideálnym východiskovým bodom pre vaše výlety po Slovinsku. Prechádzka mestom vám umožní nahliadnuť do zaujímavej histórie krajiny Slovinsko a jej miest.

Kde sa Thermana nachádza?

Hotel Thermana Park sa nachádza priamo pri rieke Savinja v centre mesta Laško, ktoré leží v srdci slovinského kúpeľného regiónu. S polohou hotela Thermana si naozaj nemusíte robiť starosti, pretože ponúka takmer všetko, čo potrebujete, priamo na mieste.

Thermana Laško, Slovinsko
Thermana Laško sa nachádza priamo na rieke Savinja v srdci Laška

Ak pricestujete autom, máte k dispozícii bezplatné parkovisko. Železničná stanica je tiež vzdialená len kúsok pešo, ak do Lasku pricestujete vlakom z Ľubľany. 

Možnosti ubytovania v meste Therman 

V kúpeľnom stredisku Thermana sa môžete ubytovať v moderných hoteloch, ktorými sú Hotel Zdravilišce Laško a Hotel Wellness Park Laško.

YouTube video
Thermana Laško, Slovinsko

Bary a reštaurácie v meste Therman 

Kúpeľné centrum Therman sa zameriava najmä na gastronomické špeciality. Tu si môžete vychutnať starostlivo pripravené jedlá, ktoré určite uspokoja vaše chuťové poháriky. Therman sa snaží poskytovať špecializovaný catering na podujatia vrátane svadieb, obchodných stretnutí, kongresov a ďalších. 

Reštaurácia Thermana Laško
Centrum Thermana Laško ponúka široký sortiment kulinárskych pochúťok

Vďaka svojej vynikajúcej a obetavej práci získala Thermana dokonca rôzne kulinárske medaily z rôznych častí Európy. V hotelových reštauráciách Wellness Park Laško, Občerstvení Pri moste a Zdravilišce Laško si môžete dopriať skvelé pochúťky zo starostlivo pripravených jedál.

Zariadenia a služby v hoteli Thermana 

Kúpeľné centrum Thermana Laško ponúka moderné priestory a kongresové sály na rôzne druhy stretnutí, obchodných rokovaní, kongresov, konferencií, prednášok, seminárov a iných spoločenských podujatí. 

K dispozícii sú aj rôzne liečebné procedúry a liečebné wellness programy založené na termálnej vode Thermana. Liečebné programy siahajú od základnej liečby cez preventívnu liečbu, liečebnú rehabilitáciu až po špecifické klinické postupy. 

V hoteli Thermana, ktorý sa nachádza v centre mesta Laško, nájdete aj ďalšie zariadenia a služby, ktoré ponúkajú:

  • Elegantný hotel, ktorý sa pýši prvkami hodnými Instagramu
  • Bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet, ktoré je rýchle a dostupné v celom hoteli 
  • Niekoľko termálnych bazénov a kúpalísk v areáli hotela
  • Rôzne možnosti saunovania 
  • Fitness centrum na mieste
  • Vodná šmýkačka pre deti 
  • Fontána s termálnou vodou
  • Lekári a wellness centrum na rehabilitáciu priamo na mieste
  • Široký výber masáží a kúpeľov 

Hotel Thermana Park ponúka všetko, čo potrebujete počas svojho pobytu v známom slovinskom kúpeľnom regióne.

Čo môžete očakávať po príchode

Hneď po vstupe do budovy vás ohromí schodisko, ktoré vás privíta. Toto pôsobivé schodisko je v tejto oblasti obľúbeným miestom na fotografovanie svadieb. 

Je to tiež skvelé miesto na fotenie pre Instagram. Rovnako zaujímavý pre Instagram je aj most, ktorý spája hotel s druhou stranou rieky Savinja. Personál vám pri registrácii ochotne vysvetlí, kde sa nachádzajú. 

Môžete sa ich tiež opýtať na prehliadku pivovaru v Lasku, ktorá je rovnako zaujímavou exkurziou. Každá oblasť má vlastnú recepciu. Ak potrebujete viac informácií o bazénoch, wellness centre, saunách a masážach, dostanete sa na správne miesto. 

Izby pre hostí

Všetky izby v hoteli Thermana sú útulne zariadené a majú všetko vybavenie, ktoré si môžete priať. K dispozícii je aj balkón s výhľadom na hory alebo rieku. Nájdete tu aj minibar, ktorý ponúka výrobky za rozumné ceny, čo je v súčasnosti pomerne zriedkavé. 

Okrem spoľahlivého a rýchleho Wi-Fi pripojenia v celom hoteli sa môžete pripojiť priamo v pohodlí svojej izby. Vzhľadom na všetko vybavenie hotela je veľmi malá pravdepodobnosť, že v izbe strávite veľa času. Ale samozrejme, ak by ste radšej chceli zostať vo svojej izbe, môžete využiť káblovú TV s plochou obrazovkou s anglickými kanálmi. 

Kúpeľňa En Suite

Okrem úžasného vybavenia stoja za zmienku aj súkromné kúpeľne. Sú rovnako moderné, so sprchovacím kútom a veľkým zrkadlom. K dispozícii je aj sušič vlasov a toaletné zrkadlo. Šampón a mydlo sa dodávajú vo veľkom dávkovači, takže sa nemusíte obávať, že by vám počas pobytu došli.

 Termálne bazény

Najväčšou atrakciou hotela Thermana je nepochybne vonkajší termálny bazén. Ak sem zavítate v zime a vonku je tma a chlad, určite si zamilujete nádherný zážitok, ktorý vám tieto termálne bazény ponúkajú. Rovnako nezabudnuteľný zážitok však zažijete aj vtedy, ak je vonku v letných mesiacoch teplo a horúco.

Je dokázané, že termálna voda je skvelá nielen pre vašu pokožku, ale aj pre vaše celkové zdravie. K dispozícii sú aj vonkajšie a vnútorné bazény, pričom jeden z bazénov je vybavený šmykľavkou, čo je ideálne pre rodiny s deťmi.

Masáže a kúpele

V kúpele Slovinsko dispozícii sú aj rôzne druhy masáží a niektorí terapeuti boli dokonca najatí z Thajska. Okrem masáží si môžete vybrať aj z ponuky kúpeľov. Môžete sa nechať rozmaznávať procedúrami na ruky, detoxikáciou tela, masážou tváre, peelingom tela, depiláciou a ďalšími procedúrami. Saunové centrum ponúka aj rôzne formy saunovania. 

Užite si najlepší pobyt v Thermana Park Lasko, Slovinsko

Thermana Laško si bezpochyby zaslúži, aby ste si ju vybrali za svoje ubytovanie, ak niekedy navštívite známy slovinský kúpeľný región. Vďaka neuveriteľnému vybaveniu je tento wellness hotel ideálny pre individuálnych cestovateľov, páry aj rodiny s deťmi.

Ak ste však v Slovinsku, odporúčame vám navštíviť druhé najväčšie mesto Slovinska. A toto je Maribor. Prečítajte si viac o tom v článku s názvom „Preskúmajte a objavte obdivuhodné miesta v Maribore„.

Z rovnakej kategórie: